Vorige Artikel 1 van 3 Volgende

FM-50 elektrische tranporter

FM-50 elektrische tranporter

De FM-50 elektrische auto krijgt door zijn elektrische aandrijflijn opeens veel meer mogelijkheden dan men in eerste instantie verwacht. Standaard is de auto geschikt voor terreinen die slecht begaanbaar zijn zoals bossen, heide of strand. Maar door de universele aanbouwmogelijkheden kan hij ook worden ingezet voor stadsvervoer of andere specifieke vervoersoplossingen. Op de openbare weg zal het voertuig zich gedragen als een volwaardige auto.

 

Doordat de transporter geen uitstoot van kwalijke gassen heeft is hij uitermate geschikt bij gebruik in overdekte ruimtes als kassen, stallen en recreatie ruimtes. De FM-50 is vriendelijk voor mens, dier en zeker ook voor de planeet. In de tijd dat maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds een belangrijkere plek binnen de samenleving inneemt kan de elektrische transporter een uitkomst zijn voor vele ondernemingen. Bijkomend voordeel voor bedrijven is dat men vaak recht heeft op één of meerdere subsidies.

 

De directe koppeling en korte draaicirkel zorgt ervoor dat het voertuig uiterst wendbaar is en ervaart u het gevoel van elektrisch rijden helemaal. Met een snelheid van ruim 60 km/uur en een type goedkeuring voor de openbare weg kunt u zich prima mengen in het dagelijkse wegverkeer. Zoals bij al onze elektrische machines heeft u ook bij de FM-50 geen geknoei met benzine en olie en is er vrijwel geen onderhoud meer nodig. Het voertuig kan gewoon thuis aan het eigen stopcontact binnen 8 uur opgeladen worden en vervolgens kan er wederom 80 kilometer zonder uitstoot van Co2 gereden worden. De elektrische auto heeft veel voordelen: er hoeft geen BPM, wegenbelasting of privébijtelling betaald te worden en op dit moment kan er geprofiteerd worden van vele fiscale voordelen.

Voertuig specificaties

Vermogen: 5-10 kW bij 72 Volt
Laadvermogen: 340 kg

Totale lengte: 2950 mm

Breedte: 1430 mm

Hoogte: 1780 mm                                           

Wielbasis: 1910 mm

Draaicirkel: 3,9 m

Gewicht accu: ±200 kg

Massa totaal voertuig: 620 kg

Accu techniek: diep cyclische onderhoudsvrije accu’s 150 Ah

Aantal zitplaatsen: 2+2 optionele zitplaatsen (let op de voorwaarden)

12 maanden volledige garantie op onderdelen, accu’s en montage uren

Verlengde garantie tot 3 jaar mogelijk

Te berijden met rijbewijs B (klasse RDW L7E)

 

Voertuig prestaties 

Topsnelheid: 60 km per uur

Acceleratie: 0-30 km/h 5,1 seconden

Acceleratie: 0-60 km/h 14,0 seconden

Maximale hellingshoek: 20% vanuit stilstand

Bereik circa: 60-80 km (afhankelijk van rijomstandigheden)

Getest bereik Nederland: 79 km

Oplaadtijd van 0-100%: 8 uren (230V/16A)